Upravni odbor

JELENA PRERADOVIĆ STEVANOVIĆ – predsednica UO

Nišlijka po rođenju, ali podjednako važno – i po opredeljenju. Jer, ako parafraziramo čuveni Kenedijev citat, suština pravog i iskrenog lokal-patriotizma je koliko smo spremni da sami uložimo svog truda, rada, emocija i iskrene posvećenosti da bi naša zajednica postala onakva u kakvoj želimo da živimo i odgajamo svoju decu. Upravo je to i povezuje sa osnivačima fondacije i podstaklo je da se uključi u njen rad od samog osnivanja.

U duši građanska aktivistkinja, koja već 20+ godina aktivno radi na raznim programima koji imaju za cilj da pomognu održivi razvoj i unapređenje zajednice, kao i podstaknu da se prepozna i nagradi talenat, kreativnost i inovativnost u raznim oblastima.

Najveća podrška i snaga su njena porodica i deca, zbog kojih se i trudi da utiče na pozitivne promene, čime bi se postavila čvrsta osnova i dao primer narednim generacijama kako da brinu o svom okruženju.

NENAD STOJANOVIĆ 

osnivač fondacije i član UO

Aktivista, veliki lokal-patriota, igrač malog fudbala, ribolovac, a pre svega, Nišlija. Ličnim primerom, kao i radom kroz razne organizacije, Nenad već dvadeset godina dokazuje da je sa malo novca i puno aktivizma i volje moguće napraviti velike promene na bolje. 

Nenad svoju motivaciju kao idejni tvorac i osnivač fondacije pronalazi u onima koji kažu da je nemoguće učiniti Niš čistijim i boljim i dodaje: „uvek kada mi kažu da je to nemoguće, meni je motivacija da baš pokažem da je moguće!“

 

DANIJELA JOVANOVIĆ 

Rođena u Zaječaru, ali u jednom trenutku je Niš prigrabio i više je nije pustio. Ono što je njen rodni grad „izgubio“,  to je Niš dobio – a to je velika želja i svest da se pomogne drugima, kao  i jako uverenje da dobro postoji u svakom čoveku.

Zato se i javila želja za podrškom jednoj organizaciji koja igra na kartu lokal patriotizma, solidarnosti, kreativnosti i jake vere da Niš može biti bolji nego što je danas. Ko poznaje Danijelu zna da se sa njom može pričati, da će saslušati i da je uvek spremna da iznese svoje mišljenje, predloži ideju, podrži. Odgovorna je i posvećena  svom osnovnom zvanju diplomiranog ekonomiste i svom finansijskom pozivu više od 15 godina.

Tvrdi da u danu uvek ima vremena  za ono što će vam hraniti stomak, ali i za ono što će vam hraniti dušu.

MARIO RADOJKOVIĆ

 

Posvećen porodici, Nišu i svom Banker radiju. Dugi niz godina kao direktor i glavni i odgovorni urednik uspešno vodi jedan od najvećih radija u Srbiji, koji je osnovao njegov otac Goran Radojković. Uživa da kroz različite društveno odgovorne akcije pomaže Nišu i svojim sugrađanima, a radio mu pričinjava posebno zadovoljstvo jer veruje da ovaj medij pruža ljudima ono što im najviše fali u 21. veku – prijateljstvo, ljubav i lep dan.

Mario smatra da su ideje bez akcije beskorisne i baš zbog toga u fondaciji vidi priliku da svi zajedno u lokalnoj zajednici preuzmemo inicijativu i uradimo nešto dobro za svoj grad.

Srećno je oženjen i otac dvojice sinova.

MIODRAG STOJADINOVIĆ

 

Zaljubljenik u Niš, Tvrđavu, Beograd malu, imao sreće da radi na mnogo projekata koji su Niš činili kulturnim čvorištem ovog dela Srbije – Umetnost davanja, NAF, PECD, TV serija „Istorija Niša“…

Svoje iskustvo, znanje i resurse rado koristi da pomogne lokalnoj zajednici, sa željom da stvorimo društvo na koje ćemo svi moći da budemo ponosni.

Angažman u LFN vidi kao veliko priznanje i nagradu za dosadašnje angažovanje u lokalnoj zajednici.