Osnivači

Dragan Miljković

Dragan Miljković je sociolog i već dvadeset godina se aktivno bavi izgradnjom civilnog društva. Od fondacije očekuje da pruži građanima Niša platformu za aktivno udruživanje i podršku za rešavanje problema koje ne mogu sami da reše. Nada se da će buduća fondacija pružiti podršku mladima da dođu do izražaja i razviju svoje talente i pasije, ali i da će, zahvaljujući fondaciji, ulice Niša biti čiste, pune uličnih svirača i zadovoljnih i nasmejanih građanki i građana.

Milan Babić

Milana Babića je pre deset godina naneo put u Niš i potpuno se zaljubio, najpre u grad, a onda i u jednu Nišlijku. Kao neko ko je došao u Niš i ko je dosta putovao tokom života, živeo i u inostranstvu i u drugim gradovima, u poverenju nam kaže da je Niš najbolji grad na svetu, iako nije najlepši. Upravo mu je to bila glavna motivacija da učestvuje u osnivanju fondacije – da Niš ne bude samo najbolji, nego i najlepši grad na svetu. 

Nišlije vidi kao srdačne, velikodušne, dobre, sa toplom dušom i toliko pristupačne i otvorene, da se on u potpunosti oseća prihvaćeno, kao deo mozaika tog grada, kao punopravni građanin Niša. Zbog svega toga, Milan duboko veruje da Niš zaslužuje fondaciju koja će ih pokrenuti i motivisati da sami urade nešto dobro za svoj grad, makar iz inata, jer kako nam kaže: „južnjaci najviše vole da im neko kaže da nešto ne mogu, jer će onda oni da daju sve od sebe, da dokažu da može“.

Nenad Stojanović

Nenad Stojanović je aktivista, veliki lokal-patriota, igrač malog fudbala, ribolovac, a pre svega, Nišlija. Ličnim primerom, kao i radom kroz razne organizacije, Nenad već dvadeset godina dokazuje da je sa malo novca i puno aktivizma i volje moguće napraviti velike promene na bolje. 

Neposredno nakon što je Milan podelio svoj utisak da Nišlije sve najbolje rade iz inata, Nenad je to i potvrdio kada nam je otkrio da svoju motivaciju da bude suosnivač fondacije pronalazi u onima koji kažu da je nemoguće učiniti Niš čistijim i boljim i dodaje: „uvek kada mi kažu da je to nemoguće, meni je motivacija da baš pokažem da je moguće!“

Filip Jovanović

Filip Jovanović je rođen i živi u Nišu, gradu koji smatra neizostavnim delom svog identiteta. Oni koji ga poznaju kažu da je veliki lokal patriota, meraklija u duši, a on veruje da se ljubav prema svom gradu i privrženost zajednici najbolje pokazuju time koliko si spreman da kroz svakodnevni aktivizam i konkretne inicijative doprineseš tome da grad bude bolji, a ljudi srećniji.

Upravo zbog toga, u fondaciji vidi veliku motivaciju i priliku da se pruži podrška ljudima da pokrenu pozitivne promene u svom komšiluku, naselju, ulici i da korak po korak gradimo lepši grad, za dobrobit svih nas. Filip je uveren da to dugujemo sebi, ali možda još više budućim generacijama koje dolaze i treba da budu ponosne na to šta im ostavljamo.