Menadžment

Nenad Stojanović
osnivač fondacije

Aktivista, veliki lokal-patriota, igrač malog fudbala, ribolovac, a pre svega, Nišlija. Ličnim primerom, kao i radom kroz razne organizacije, Nenad već dvadeset godina dokazuje da je sa malo novca i puno aktivizma i volje moguće napraviti velike promene na bolje. 

Nenad svoju motivaciju kao idejni tvorac i osnivač fondacije pronalazi u onima koji kažu da je nemoguće učiniti Niš čistijim i boljim i dodaje: „uvek kada mi kažu da je to nemoguće, meni je motivacija da baš pokažem da je moguće!“

Filip Jovanović
direktor fondacije

Rođen i živi u Nišu, gradu koji smatra neizostavnim delom svog identiteta. Oni koji ga poznaju kažu da je veliki lokal patriota, meraklija u duši, a on veruje da se ljubav prema svom gradu i privrženost zajednici najbolje pokazuju time koliko si spreman da kroz svakodnevni aktivizam i konkretne inicijative doprineseš tome da grad bude bolji, a ljudi srećniji.

Upravo zbog toga, u fondaciji vidi veliku motivaciju i priliku da se pruži podrška ljudima da pokrenu pozitivne promene u svom komšiluku, naselju, ulici i da korak po korak gradimo lepši grad, za dobrobit svih nas. Filip je uveren da to dugujemo sebi, ali možda još više budućim generacijama koje dolaze i treba da budu ponosne na to šta im ostavljamo.

Jelena Stanojević
pr menadžer fondacije

Po struci komunikolog, u duši aktivistkinja i folklorašica. Kroz narodnu igru je od malih nogu naučila da voli svoj grad, ali i da ga predstavlja u najboljem svetlu. Duboko veruje da mladi, uz podršku i savetovanje starijih, mogu da pokrenu pozitivne promene.
Jelena, kao mlada osoba, fondaciju vidi kao varnicu koja je potrebna i podržava ideje na lokalnom nivou koje čine mesta okupljanja, naselje, grad još lepšim i čistijim mestom. Zbog konkretnih inicijativa sugrađana ona ponosno prolazi gradom i razmišlja: „šta je sledeće što bismo mogli da promenimo?“