Programi Fondacije

Prepoznajte šta je potrebno da se promeni i okupite ljude koji dele vaše vrednosti i predložite nam rešenja. Mi smo tu da podržimo dobre lokalne inicijative, a zalažemo se za sledeće oblasti:

Ulaganje u obrazovanje

Kvalitetno obrazovanje je jedan od stubova zdravog i uspešnog društva. Želimo da podržimo talentovane, mlade ljude i da omogućimo platformu za dodatne neformalne edukacije. Očekujemo vaše predloge za organizaciju edukativnih programa, kreativnih radionica, foruma i konferencija čiji cilj bi bio jačanje kapaciteta mladih, sticanje novih znanja i veština i stvaranje prilika za lično i profesionalno usavršavanje.

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet.“ – Nelson Mandela

Podrška kulturi

Bogat kulturni život jednog grada je neophodan da bi se društvo razvijalo i napredovalo, a život pojedinaca bio potpuniji i sadržajniji. Želimo da podržimo kulturno umetničke manifestacije, izložbe, književne večeri, da se u Nišu kreiraju novi događaji iz oblasti kulture i da zajedno radimo na jačanju sadržaja koji je svima nama potreban.

„Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život.“ – Ivo Andrić

Podrška umetnicima

Okruženi smo umetnicima iz različitih oblasti, koji kreiraju izvanredne radove, šalju kroz svoje stvaralaštvo snažne poruke i doprinose tome da budemo bolje društvo. Nekada se njihov glas ne čuje dovoljno i nemaju mnogo prilika da iskažu svoj talenat. Hajde da zajedno prepoznamo i podržimo umetnike, omogućimo prostor da pokažu koliko vrede, da se predstave široj javnosti.

„Umetnost nije ono što vidiš, već ono što učiniš da vide drugi.” – Edgar Degas

Razvoj sporta

Želimo da Niš bude grad u kome će u svakom naselju stanovnici imati prilike da uživaju u svojim omiljenim sportovima, a deca odrastaju u zdravom okruženju i uz zdrave navike. Znamo u kojim delovima grada se igra dobar basket, gde mali fudbal, a znamo i da ima još mnogo prostora da organizujemo nove turnire, da okupimo mlade i realizujemo zajedno različite sportske manifestacije. Pridružite nam se, predložite.

„Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi – želju, viziju i san.“ – Muhamed Ali

Uređenje javnih prostora

Ne dopada vam se kako izgleda okruženje u vašem komšiluku, ulici, parku? Želite lepši i uređeniji međublokovski prostor, sređena igrališta, mobilijare za decu, prostor za rekreaciju svih generacija?
Okupite komšije i prijatelje, osmislite ideju i predložite šta može da se uradi u vašem kraju kako bi
bio prijatniji i bolji. Malim koracima ka velikim rezultatima.

„Čovek koji pomera planine je započeo pomeranjem kamenčića.“ – Kineska poslovica