Ploče Novembra rasprodate na stranici LFN za samo dva sata

Za nešto više od dva sata od objave na fb stranici Lokalne fondacije Niš (LFN) prodato je 10 ploča kultne niške pank grupe Novembar. LFN je objavila javni poziv na koji su se javili građani zainteresovani da po ceni od 2.000 dinara kupe poslednji album Novembra, objavljen na vinilu. Vrlo brzo svih 10 ponuđenih ploča je rasprodato, a interesovanje je bilo i veće, s obzirom na to da su se fanovi i poštovaoci benda javljali i nakon završene prodaje.

Ovaj album je pripreman skoro četiri godine, a na kraju je objavljen u sećanje na Gorana Kostića Kostu, osnivača i frontmena Novembra, koji je prerano preminuo 2017. godine. Album je okupio velike zvezde sa eks-JU prostora, prijatelje i saradnike benda. Pored Gorana Kostića, ovo izdanje sadrži numere koje izvode velika imena pank i rok scene: Nikola VranjkovićPeter Lovšin iz benda Pankrti, Zoran Čalić (Majke), Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn, Hornsman Coyote), Sejo Sakson (Zabranjeno pušenje), Branko Golubović Golub iz Goblina, Petko Slavejkov (DNC), Silvestar Mrak iz bendova Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života i Vladimir Radusinović Radule, gitarista benda Ateist rep.

Grupa Novembar formirana je početkom devedesetih u Nišu. Snimili su šest albuma i bili jedan od najuticajnijih pank bendova na prostoru bivše Jugoslavije, sa više od 25 godina aktivnog rada i velikim brojem nastupa na koncertima i festivalima.

Članovi benda potpisali su ploče koje će biti prosleđene kupcima. Među najbržih 10 bili su ljudi iz Niša, Novog Sada i Beograda.

Članovi Nocembra potpisali ploče

***
Novac prikupljen putem licitacija, prodaja rekvizita i opreme, kao i kroz donacije pojedinaca i kompanija biće uložen u fond za podršku najboljim idejama građana u Nišu, a vrlo brzo će biti raspisan prvi konkurs za 2021. godinu. Kompletan iznos koji LFN prikupi u lokalnoj zajednici, Trag fondacija će duplirati. Plan za 2021. godinu je da sa ukupno 30.000 evra podržimo najbolje ideje građana u zajednici.

Više informacija o radu i aktivnostima fondacije, kao i budućim planovima mogu se naći na našem sajtu.