Više od 60 predloga projekata stiglo na adresu LFN

Tokom marta Lokalna fondacija Niš je imala otvoren konkurs za podršku najboljim idejama građana u Nišu, a u predviđenom roku na našu adresu stigla je ukupno čak 61 prijava formalnih i neformalnih grupa građana.

Veliki broj poslatih ideja pokazuje da postoji interesovanje Nišlija da se aktiviraju i doprinesu pozitivnim promenama u zajednici, a samim tim i potreba da LFN nastavi da pruža poršku svojim sugrađanima.  

Prvi konkurs, kao i naredni koje planiramo, otvoreni su za aktivne građane sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

Pregled prijava po opštinama:

Po oblastima delovanja, raspored prijavljenih projektnih predloga izgleda ovako:

Javni prostori: 21 predlog
Obrazovanje: 16
Kultura: 9
Sport: 8
Umetnost: 6
Ostalo: 1

Od ukupnog broja (61) pristiglih predloga projekata, 33 su poslale neformalne grupe građana, a 28 registrovane grupe građana. Nakon administrativne provere, 43 predloga je prošlo u narednu fazu, u kojoj će Selekcioni odbor izabrati najbolje. Biće podržano minimum šest ideja sa ovog konkursa. Konačni rezultati biće saopšteni na sajtu LFN nakon 10. aprila.

***

Vizija Lokalne fondacije Niš je da pruži podršku aktivnim Nišlijama, organizovanim komšijama koji žele da svoju zajednicu učine lepšom i sređenijom. Kroz konkurse, ideja je da tokom 2021. godine bude raspoređeno ukupno 30.000 evra za najbolje projekte građana. Da bismo to ostvarili, cilj je da u zajednici od društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca prikupimo 15.000 evra koje će nam Trag fondacija duplirati. Kompletan iznos vraćamo zajednici kroz podršku projektima iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Ukoliko i vi želite da postanete donator i podržite rad LFN, pogledajte OVDE kako to možete da uradite.