Podržimo štampanje knjige najpoznatijeg niškog autostopera/rokera

DELI prostor je pokrenuo novu kampanju, u cilju prikupljanja sredstava za štampanje i objavljivanje knjige „KAKO SAM AUTOSTOPOM STIGAO DO GINISA“ autora Dragana Aranđelovića Arčija. Podršku ovoj inicijativi pruža i Lokalna fondacija Niš.

Dragan Aranđelović – Arči, jedan od najpoznatijih poklonika rokenrola, za 50 godina autostopiranja doživeo je najneobičnija iskustva i pretočio ih u 18 ličnih priča o odlascima na koncerte i festivale, o svom hobiju i načinu razmišljanja koji je prerastao u filozofiju koja je za današnji način života i posebno za mlade ljude neuobičajena i čini se sasvim nedokučiva i egzotična. Deli prostor želi da objavi ovo autentično, neobično izdanje, a da bi to uradili potrebna je podrška građana, koji mogu da podrže kampanju, dobiju sjajne nagrade i doprinesu tome da ovih 18 izuzetnih priča ugledaju svetlost dana i izađu iz štampe. Kampanja je aktivna od 5. aprila do 5. maja na sajtu www.donacije.rs. Potrebno je prikupiti 360.000 dinara.

Građani kampanju mogu da podrže tako što će donirati novac i izabrati model podrške koji im odgovara, a zauzvrat će dobiti knjigu, majicu, večeru sa autorom, putovanje sa promotivnim timom ili generalno sponzorstvo multimedijalnog izdanja knjige.

O autoru knjige:

Strastveni putnik namernik, veliki poznavalac muzike, i dalje sa radošću odlazi na koncerte, uživa u malim i vrednim životnim vrednostima. Kao novinar Arči je bio važan hroničar vremena i promena u minulih 50 godina, a i danas je  učesnik i inicijator mnogih društvenih događaja u Nišu. Široj javnosti poznat i kao vlasnik je najpopularnije muzičke kuće u Nišu “Happy house” koju je vodio punih 28 godina. Kaže za sebe i da je ponosni vlasnik majice sa natpisom „Ništa ja više ne moram – dovoljno sam se namorao u životu“

Neophodan budžet:

Priprema knjige (lektura, prelom, ilustracije) – 68.000 dinara

Štampa knjige – 196.000 dinara

Promocija knjige – 24.000 dinara

Putovanje – Ex YU – 72.000 dinara

UKUPNO: 360.000 dinara

Detalje o kampanji i načinu podrške pogledajte na sajtu donacije.rs