Ekološka akcija čišćenja u Knjaževačkoj ulici

Ekološki aktivisti i prijatelji neformalne grupe Zeleni zid Niš okupili su se u subotu i iskoristili sunčano vreme kako bi učestvovali u akciji čišćenja međublokovskog prostora u Durlanu.

Na potezu od osnovne škole „Miroslav Antić“ do obdaništa, očišćeno je đubre na međublokovskim zelenim površinama i pored kontejnera.

Ova akcija deo je ideje građana koji žele da Durlan dobije svoj prvi parkić,  a inicijativi je na javnom konkursu podršku dala i Lokalna fondacija Niš.

Iz grupe Zeleni zid Niš se zahvaljuju aktivistima i prijateljima koji su se odazvali akciji čišćenja, a podsećaju još jednom da je izostalo učešće u događaju velikog broja komšija, kao i donosilaca odluka.  

Aktivisti iz Knjaževačke ulice aktivno rade na ovoj građanskoj inicijativi i rešavanju važnog pitanja već godinu dana; organizovali su akcije čišćenja, razgovarali sa komšijama na štandovima, prikupljali potpise za peticiju (1228), pregovarali sa donosiocima odluka, tražeći zajedno održivo rešenje za Prvi durlanski parkić, sa ciljem da se usliši glas građana.

Izjava za RTS – Marija Peternel, Zeleni zid Niš

Ideja Zelenog zida je da  podstakne mlade stručnjake da razmišljaju o uređenju svoje lokalne zajednice, a posebno zelenih parkovskih površina, koje nedostaju našem gradu, kao i da razvije  međusektorsku saradnju i afirmiše studente i njihov rad.

Podsetimo, u utorak 19. aprila od 13 sati, biće otvorena i izložba studentskih radova sa idejnim rešenjima za uređenje međublokovskih prostora u Knjaževačkoj ulici.