Blizu pola miliona dinara obezbeđeno na licitaciji LFN-a i NTP-a

Licitacija LFN i NTP - foto Lazar Zagorac

Naučno tehnološki park u Nišu (NTP) proslavio je drugi rođendan! Kao deo svečanosti u okviru obeležavanja godišnjice, organizovana je partnerska licitacija Lokalne fondacije Niš i NTP-a. Ukupno 19 predmeta se našlo na nadmetanju, a njihovom prodajom obezbeđeno je 441.200 dinara!

Kompletan novac biće uložen u razvoj i ulepšavanje grada, kroz podršku formalnim i neformalnim grupama građana u Nišu, na konkursima koje raspisuje LFN.

Željom da uvrsti licitaciju u zvanični program rođendanske ceremonije, NTP je pokazao posvećenost razvoju zajednice i društveno odgovorno delovanje, čime potvrđuje da je ne samo centar nauke i tehnologije, već i institucija od znatno šireg značaja.

Među predmetima za koje su liciteri imali prilike da se nadmeću bili su sportski rekviziti, umetničke slike, vaučeri za kulturne, sportske i druge manifestacije. Najveći iznos plaćen je za majicu sa potpisom Novaka Đokovića, čak 62.000 dinara.

Foto: Lazar Zagorac

LFN se zahvaljuje NTP-u na podršci i prilici da zajednički organizujemo licitaciju. Značajan iznos koji je ovim putem obezbeđen biće usmeren za podršku idejama građana na novim konkursima, u oblastima koje podržavamo: kultura, umetnost, obrazovanje, sport, uređenje grada.

Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao već 15 inicijativa građana, među kojima su uređenja međublokovskih površina u gradu, oslikavanje murala, rekonstrukcija domova kulture, pokretanje ulične galerije u centru grada… Za veliki javni konkurs koji je raspisan u maju ove godine opredeljeno je ukupno 18.000 evra, što će biti raspoređeno za realizaciju minimum 10 ideja. Na Konkurs su pristigla 44 predloga, a rezulati će biti objavljeni na sajtu LFN 20. juna.

Naučno-tehnološki park Niš je organizacija koja u bliskoj saradnji sa Univerzitetom i akademskom zajednicom obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu, posebno u oblasti visokih tehnologija.

Foto: Lazar Zagorac