Očišćen nišavski kej na Vizantijskom bulevaru kod Lidla

Uspešno je očišćen jedan deo obale Nišave kod Lidla na Vizantijskom bulevaru uz podršku kompanije Lidl Srbija i projekta Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective.

Akciji su se priključili izviđači odreda Josif Pančić kao i volonteri organizacije Eko gerila Niš. Zajedničkim snagama prikupili smo oko 100 kilograma smeća i ovom prilikom LFN apeluje na sve sugađane da ne ostavljaju smeće i ne bacaju u reku, jer grad Niš ima samo Nišavu.

Učesnici akcije su prilikom prikupljanja odmah sortirali smeće kako bi olakšali reciklažu. Na ovaj način doprinosimo očuvanju životne sredine, a posebno reka.

*****

Podsećamo da Lokalna fondacija Niš za cilj ima razvoj grada pružanjem podrške sugrađanima koji žele da unaprede zajednicu. Ovu podršku mogu da dobiju putem javnih konkursa LFN i na ovaj način je do sada podržano 35 ideja sugrađana i u zajednicu je vraćeno 36.000 evra. Sredstva za realizaciju konkursa organizacija prikuplja na različite načine, putem trajnih naloga građana, pojedinačnim donacijama pojedinaca i kompanija, a najpoznatiji način su javne i Fejsbuk licitacije.