Javna debata: Lokalna stambena politika Grada Niša –Gde smo trenutno?

Lokalna fondacija Niš organizuje Javnu debatu „Lokalna stambena politika Grada Niša – Gde smo trenutno?” koja će se održati u utorak, 9. aprila, u Deli prostoru, Davidova 2a od 18 sati.

Razmenićemo mišljenja, iskustva i ideje o mehanizmima upravljanja i održavanja stambenih jedinica, kao i o merama koje bi lokalna samouprava mogla da obezbedi i na taj način unapredi stambenu politiku.

Građani, kao naši najveći saveznici i direktno zainteresovane strane, će iz ličnog iskustva ukazati na probleme koji nastaju kod unapređenja stanovanja i kvaliteta života, oblasti u kojima je pomoć najznačajnija, i daće konstruktivne predloge za njihovo rešavanje.

Kroz ovu prvu, od dve javne debate i dve fokus grupe koje su u planu, prikupićemo najverodostojnije informacije o trenutnom stanju i potrebama stambenih zajednica, kako bismo na najbolji mogući način predstavili donosiocima odluka mogućnosti za poboljšanje lokalne stambene politike Grada Niša kroz kampanju javnog zagovaranja.

Na kraju celokupnog procesa LFN veruje da zajedničkim radom građana i predstavnika lokalnih institucija, koje se bave unapređenjem lokalne stambene politike, možemo pokrenuti proces definisanja adekvatne i sveobuhvatne stambene politike Grada Niša.

Iz organizacionih razloga potrebno je najaviti prisustvo putem Gugl upitnika.

* Ovaj materijal objavljen je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Za njegovu sadržinu odgovorna je isključivo Lokalna fondacija Niš i ona nipošto ne odražava stavove Evropske unije.