Siniša Parezanović pobednik druge licitacije

Potpisani primerak knjige „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije proslavljenog pisca Dejana Stojiljkovića našao se nakon licitacije u rukama Siniše Parezanovića iz Niša.

Za drugu po redu licitaciju u organizaciji Lokalne fondacije Niš, jedan od najpopularnijih i najčitanijih savremenih domaćih pisaca izdvojio je i potpisao jedno izuzetno, dvojezično izdanje o životu čuvenog vladara rođenog na teritoriji današnjeg Niša. Nakon nedelju dana nadmetanja na fb stranici naše fondacije, najbolju ponudu u iznosu od 16.999 dinara dao je Siniša Parezanović, koji će sada moći da svoju kućnu biblioteku obogati još jednom sjajnom publikacijom.

Knjiga je luksuzno opremljena, sa bogatim ilustracijama, prilagođena širokoj čitalačkoj publici, a obuhvata biografiju Konstantina velikog, ekonomske aspekte i uređenje njegove države, kao i fenomen Konstantina u popularnoj kulturi. Štampana je sa kožnim povezom, a na koricama sadrži medaljon sa Konstantinovim likom. Autori su Dejan Stojiljković, Nebojša Ozimić i Zoran Simonović.

Lokalna fondacija Niš se ovom prilikom zahvaljuje Dejanu Stojiljkoviću na podršci, kao i predlozima za naredne aktivnosti koje planiramo da realizujemo. Više o tome uskoro ćete moći da saznate na našem sajtu. Ako vas zanima kako možete da podržite naše inicijative i zbog čega, pogledajte ovde.

Već od 8. januara nastavljaju se licitacije, a spremili smo još mnogo zanimljivih stvari koje ćete moći da osvojite. I u narednom periodu, poznate Nišlije – uspešni sportisti, umetnici, glumci, muzičari daće na licitaciju deo svoje opreme, rekvizita, značajnih stvari za koje će zainteresovani građani moći da licitiraju na fb stranici Lokalne fondacije NišSredstva prikupljena ovim putem biće usmerena u podršku lokalnim inicijativama u Nišu, u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.