Slike Ivana i Aleksandra Blatnika prodate na licitaciji za 35.000 dinara

Treća po redu licitacija Lokalne fondacije Niš uspešno je završena. Nakon nedelju dana nadmetanja na našoj fb stranici, najbolju ponudu u iznosu od 35.000 dinara, za tri izuzetne slike iz bogatog umetničkog stvaralaštva porodice Blatnik, dao je Ivan Cvetanović.

Poznati niški umetnik Ivan Blatnik namenio je za ovu priliku dve svoje umetničke slike (dva klovna) i jedan rad svog oca, legendarnog Aleksandra Blatnika, koji je naslikao Čarlija Čaplina. Ivan Blatnik je nakon završene licitacije slike zvanično predao gospođi Nadi, majci Ivana Cvetanovića.

Licitacija koja je bila neizvesna do samog kraja, izazvala je veliko interesovanje i pažnju javnosti, a na kraju je pobedila ponuda Ivana Cvetanovića koja je stigla 10-tak minuta pre zvaničnog zatvaranja nadmetanja.

Lokalna fondacija Niš se zahvaljuje Ivanu Blatniku na sjajnoj saradnji i podršci našoj ideji da napravimo pozitivne promene u zajednici, a Ivanu Cvetanoviću čestitamo na pobedi i izuzetnoj ponudi na licitaciji.

Ovo je treća uspešno realizovana licitacija naše fondacije, a prva u 2021. godini. Prethodno je u decembru 2020, potpisani dres doskorašnjeg fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara.

Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i prosperitetniji Niš. Novac prikupljen na licitacijama, kao i kroz druge aktivnosti i donacije pojedinaca i društveno-odgovornih kompanija biće usmeren u fond kroz koji ćemo podržati najbolje inicijative građana u Nišu. Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na našem sajtu.