Vina na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš

Lokalna fondacija Niš (LFN) pokrenula je sedmu po redu licitaciju, a ovom prilikom su zainteresovanim građanima dostupna vina iz Vinarije Doja, nastala u prelepom ambijentu podnožja planina Kopaonik i Jastrebac. Među njima, u ponudi su i vina koja se danas ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

Licitacija se odvija na fb stranici LFN i otvorena je do petka, 19. februara u 12 sati.

NAPOMENA: Licitira se odvojeno za tri predmeta licitacije koji su izdvojeni na tri slike, što znači da ova licitacija može imati tri pobednika:

* Dve flaše 0.75l Doja belo idu zajedno – početna cena 2.000 dinara

* Jedna flaša 0.75l Doja Prokupac – početna cena 2.000 dinara

* Jedna flaša 1.5l Doja Prokupac – početna cena 3.000 dinara

Vinarija DOJA je porodična vinarija, smeštena na blagim padinama u podnožju planine Jastrebac na nadmorskoj visini od 470m, gde su razlike između dnevnih i noćnih temperatura i do 15 stepeni u periodu sazrevanja. Doja predstavlja spoj tradicije, porodičnih vrednosti i savremenih znanja. Kvalitetan i posvećen rad prepoznat je i na međunarodnom nivou, što je donelo mnogobrojna priznanja i nagrade. Doja Prokupac, vino koje se nalazi na licitaciji, prvo je vino iz Srbije koje je osvojilo nagradu „BIWC“ trofej za najbolje crveno vino od autohtone sorte na Balkanu.

***

Novac prikupljen na licitacijama, kao i na drugim aktivnostima Lokalne fondacije Niš i kroz donacije društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca, biće uložen u lokalnu zajednicu, kroz podršku najboljim idejama građana u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Već do kraja februara, biće raspisan prvi konkurs na kojem će za najbolje ideje građana biti opredeljeno prvih 6.000 evra, a do kraja 2021. godine je planirano da se podrže lokalne inicijative sa ukupno 30.000 evra.

Više informacija o radu i aktivnostima fondacije, kao i budućim planovima mogu se naći na našem sajtu.