Pobednici licitacije preuzeli vina iz Vinarije Doja

Na sedmoj po redu licitaciji Lokalne fondacije Niš, prodata su vina iz Vinarije Doja, nastala u prelepom ambijentu podnožja planina Kopaonik i Jastrebac. Vina iz specijalne serije koja se danas ne može naći u slobodnoj prodaji, nakon uspešno realizovane licitacije na fb stranici LFN našla su se u rukama Danijele Jovanović, Natalije Stojanović i Miloša Čolića.

Danijela Jovanović je za vino Doja belo – kupaža „Chardonnay i Pinot grigio“ berba 2015, platila 3.000 dinara. Natalija Stojanović je otkupila flašu Doje prokupac 2015 za 3.000 dinara, a Miloš Čolić je po ceni od 4.300 dinara za sebe obezbedio flašu 1.5l Doje prokupac 2016. Pobednicima je vina uručila Kristina iz Vinarije Doja, predavši im ovom prilikom na poklon i vina iz nove serije.

Vinarija DOJA je porodična vinarija, smeštena na blagim padinama u podnožju planine Jastrebac na nadmorskoj visini od 470m, gde su razlike između dnevnih i noćnih temperatura i do 15 stepeni u periodu sazrevanja. Doja predstavlja spoj tradicije, porodičnih vrednosti i savremenih znanja. Kvalitetan i posvećen rad prepoznat je i na međunarodnom nivou, što je donelo mnogobrojna priznanja i nagrade. Doja Prokupac, vino koje se nalazi na licitaciji, prvo je vino iz Srbije koje je osvojilo nagradu „BIWC“ trofej za najbolje crveno vino od autohtone sorte na Balkanu.

Novac prikupljen sa ove licitacije, kao i na drugim aktivnostima Lokalne fondacije Niš i kroz donacije društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca, biće uložen u lokalnu zajednicu, kroz podršku najboljim idejama građana u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Uskoro će biti raspisan prvi konkurs na kojem će za najbolje ideje građana biti opredeljeno prvih 6.000 evra, a do kraja 2021. godine je planirano da se podrže lokalne inicijative sa ukupno 30.000 evra.

Više informacija o radu i aktivnostima fondacije, kao i budućim planovima mogu se naći na našem sajtu.