Kolekcija knjiga Miloša Petkovića prodata za 15.000 dinara

Nakon uspešno završene licitacije, kolekciju svih objavljenih knjiga popularnog pisca iz Niša Miloša Petkovića, otkupio je za 15.000 dinara Marko Nikolić. U Markovo ime, ovu sjajnu kolekciju preuzeo je njegov otac Novak Nikolić.

Na poziv Lokalne fondacije Niš, jedan od trenutno najčitanijih i najproduktivnijih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije, Nišlija Miloš Petković izdvojio je i potpisao sve svoje do danas objavljene knjige – ukupno ih je čak 18.

Licitacija je realizovana na fb stranici LFN, a u narednom periodu u planu je još mnogo zanimljivih aktivnosti koje će realizovati LFN, sa ciljem da prikupi novac koji će uložiti u lokalnu zajednicu.

Novac prikupljen na licitacijima, kao i na drugim aktivnostima LFN i kroz donacije društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca, biće iskorišćen za podršku najboljim idejama građana u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Uskoro će biti raspisan prvi konkurs, na kojem će biti raspoređeno prvih 6.000 evra u ovoj godini za podršku lokalnim inicijativama.