Promocija knjige „Kako sam autostopom stigao do Ginisa“ u Niškoj Banji

Pola veka putovanja Evropom Nišlije Dragana Aranđelovića Arčija objedinjeno u 18 inspirativnih i autentičnih priča, stalo je u knjigu koju je nedavno izdao Deli prostor. Šta čini ovu kolekciju putopisnih priča tako zanimljivom, koje su najzabavnije anegdote i zbog čega je autostopiranje toliko interesantno iskustvo, svi zainteresovani posetioci moći će da saznaju na novoj promociji – u subotu 10. jula od 19 sati u Niškoj Banji, na šetalištu u centralnom delu banje.

Prva zvanična promocija u Nišu, uz učešće gostiju i prateći muzički program, održana je 1. jula u dvorištu Banovine, a sada sledi novi zanimljiv razgovor i predstavljanje knjige u okviru Velikog letnjeg festivala u Niškoj Banji. 

O knjizi će na promociji govoriti autor Dragan Aranđelović Arči, kao i gosti:

•             prof. dr Vesna Anđelković, Filozofski fakultet u Nišu

•             Vladan Vanja Stanojević, pisac i rok hroničar

Dragan Aranđelović Arči putuje autostopom na koncerte od 1971. godine, punih 50 godina i za to vreme  doživeo je najneobičnija iskustva koja je rešio da pretoči u knjigu. Ovo izdanje je svojevrsna putopisna priča o odlascima na koncerte i festivale, o hobiju i načinu razmišljanja koji je prerastao u filozofiju života koja je za današnji način funkcionisanja i posebno za mlade ljude neuobičajena i čini se sasvim nedokučiva i egzotična.

Arči je želeo da svoj entuzijazam koji oseća prema muzici, putovanjima i životu približi novoj generaciji, te je sve priče pretočio kroz prizmu rok kritike.

Knjigu je izdao Deli prostor. Novac za objavljivanje je prikupljen kroz uspešnu kampanju u kojoj su zainteresovani građani i firme donirali i na taj način postali deo kreiranja jedne lepe priče koja ostaje kao svedočanstvo vremena, značajne epohe i deo lične biografije Dragana Aranđelovića Arčija, koja za svoja polaznu i završnu tačku uvek ima Niš. Podršku ovoj inicijativi pružila je i Lokalna fondacija Niš.

Posetioci će na promociji moći da kupe knjigu, da uživaju u pratećem muzičkom programu i iznenađenjima, kao i da razgovaraju sa autorom knjige.