Javna licitacija LFN u Niškoj Banji

Nakon mnogobrojnih i uspešnih licitacija na fb stranici, Lokalna fondacija Niš (LFN) organizuje prvu veliku, javnu licitaciju na otvorenom prostoru. U saradnji i uz podršku Gradske opštine Niška Banja, događaj je zakazan za subotu, 17. jul od 20 sati, na centralnom šetalištu u Niškoj Banji.

Novac prikupljen ovim putem, LFN usmerava za podršku kreativnim, preduzimljivim idejama formalnih i neformalnih grupa građana, a sve u svrhu unapređenja lokalne zajednice u kojoj živimo. Pozivamo Nišlije, goste našeg grada i turiste da dođu na licitaciju, obezbede za sebe neki vredan predmet, uživaju u programu i podrže razvoj ideja aktivnih građana koji žele da ulepšaju svoj grad.

U ponudi će se ovom prilikom naći atraktivni i zanimljivi predmeti koje će zainteresovani moći da kupe, kao što su: dresovi i oprema poznatih sportista, umetničke slike, knjige, nagradni vaučeri. Pored licitacije, spreman je i zabavan prateći muzički program, kao i iznenađenja za prisutne.

Neki od predmeta koje možete naći na licitaciji:

•             Potpisana majica iz reprezentacije Srbije Save Ranđelovića, jednog od najboljih vaterpolista sveta

•             Potpisan dres proslavljenog fudbalera Miroslava Stevića iz Borusije Dortmund

•             Umetnička slika sa motivima Niša, autora Nenada Cvetkovića Trumbe

•             Kotizacija za „Niš Business run“

•             Tandem skok paraglajderom sa Paraglajding klubom Grumf

•             Ručak za dve osobe u kafani „Brka“ u Jelašnici

•             Dva ulaza na bazen „Green paradise“

•             Promo paketi Turističke organizacije Niš

•             Promo paket meda firme MilaMed        

•             Majice Lokalne fondacije Niš

Malo iznenađenje: Predmet iz kuće Ljubiše Samardžića…. i još nešto!

Prvu javnu licitaciju LFN organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja, u okviru Velikog letnjeg festivala koji se realizuje u toj opštini.

Licitacije su jedan od načina na koji LFN prikuplja novac u zajednici. Pored toga, podrška se obezbeđuje kroz druge javne događaje, kao i donacije društveno-odgovornih kompanija, organizacija, institucija i pojedinaca. Kompletan novac koji se prikupi, duplira Trag fondacija, a zatim se ta sredstva kroz konkurse usmeravaju za podršku projektima građana Niša, koji imaju kreativne ideje za unapređenje lokalne zajednice – na teritoriji pet gradskih opština u Nišu.

*Podsetimo, nedavno je realizovan prvi konkurs LFN na koji je pristigao 61 predlog projekata. Selekcioni odbor je izabrao sedam predloga koji su podržani. Predstavnicima projekata uručeni su čekovi i oni već uveliko rade na realizaciji predviđenih aktivnosti. Uskoro će javnosti biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN trenutno priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.