Kreće realizacija novih ideja sa trećeg Konkursa LFN

Predstavnici podržanih inicijativa sa velikog Konkursa LFN u 2022. godini na kojem će biti podeljeno ukupno 18.000 evra, simbolično su preuzeli čekove i potpisali sporazume o realizaciji svojih inicijativa.

LFN je nakon dva izuzetno uspešna konkursa u 2021. godini i 15 realizovanih ideja formalnih i neformalnih grupa građana, u maju 2022. godine raspisala novi javni poziv za predloge koji će doprineti razvoju i ulepšanju grada.

Pristiglo je 44 predloga sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu. Selekciona komisija je odabrala 14 koji će dobiti podršku. Jedan od tih predloga je na ideju i angažovanje članova Selekcione komisije dobio podršku velike kompanije iz Niša, koja će finansirati realizaciju, a preostalih 13 inicijativa će biti novčano podržano od strane LFN.

Poslednje nedelje jula, uz prisustvo direktora LFN Filipa Jovanovića i PR-a Jelene Stanojević, uručeni su čekovi i ugovori za predstavnike odobrenih projekata, a realizacija ideja zvanično počinje već od 1. avgusta.

LFN će u narednom periodu aktivno pratiti sve ideje i detaljno obaveštavati javnost o tome kako nam grad korak po korak, zajedničkim delovanjem i trudom svih nas, postaje bolji.

Fotografije sa dodele čekova: