Mezanin galerija raspisala konkurs za sezonu 23/24

Otvoren je javni poziv Mezanin galerije za prijavu radova koji će biti izloženi u sezoni 2023/2024. Sada već izuzetno prepoznatljivo i atraktivno mesto u Nišu, dobiće nove postavke stvaralaca alternativne umetnosti.

Svi zainteresovani stvaraoci, kustosi, udruženja i organizacije mogu poslati svoje predloge za organizaciju samostalnih ili grupnih izložbi kao i ostalih pratećih manifestacija na adresu mezanin2@gmail.com najkasnije do 30. januara 2023. godine.

Mezanin galerija zvanično je otvorena oktobra 2021. godine, uz podršku Lokalne fondacije Niš. Ovaj specifičan prostor osmišljen je kao umetnička galerija na otvorenom koja je besplatna za posetioce i otvorena 24 sata, 7 dana u nedelji. Do danas, realizovano je već više od 10 postavki, a svaku od njih je na otvaranju pratio i prigodan muzički, književni, umetnički performans.

Ideje i koncepte za izložbe i prateće manifestacije slati u PDF formi:

⚫ Kratka biografija (do 300 reči) (i) ili online portfolio

⚫ Reprodukcije radova koji se predlažu za samu izložbu

⚫ Koncept izložbe(manifestacije) (kratak opis do 300 reči)

Ono što treba uzeti u obzir jeste da je Mezanin kao ulična galerija po svojoj prirodi ograničena na štampani medij ili originale, isključivo na odgovornost autora.

Komisija će nakon završetka konkursa na osnovu jasnoće koncepta, tehničke izvodljivosti i komunikacije sa auditorijumom odlučiti o odabranim konceptima.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte sa ekipom Mezanin galerije posredstvom društvenih mreža.