LFN uskoro pruža dodatnu podršku neformalnim grupama i udruženjima

Lokalna fondacija Niš (LFN) obezbeđuje ove godine mentorsku podršku neformalnim grupama i udruženjima građana u Nišu, sa željom da ih dodatno ohrabri i pomogne da unaprede svoje znanje i veštine za rad u lokalnoj zajednici.

Tokom višemesečne obuke, učesnici će između ostalog imati prilike da uče o tome kako napisati dobar projektni predlog, kako obezbediti održivost svoje ideje, na koji način mogu da se prikupljaju sredstva iz različitih izvora, šta je bitno prilikom kreiranja kampanje i medijske promocije. Obuke će primarno biti namenjene grupama koje su se ranije prijavljivale na konkurse LFN, a nisu dobile finansijsku podršku za realizaciju svojih ideja. Prilikom selekcije učesnika oni će imati prednost. Na ovaj način LFN želi da im pruži podršku, pomogne da svoje predloge bolje pripreme, razrade i efikasno sprovedu u delo. Za obuke će moći da se prijave i predstavnici drugih neformalnih grupa i udruženja sa teritorije pet gradskih opština u Nišu.

Kroz dosadašnji rad u zajednici, Konkurse i sve ideje koje su pristigle, LFN je prepoznala potrebu da pruži podršku kroz radionice na kojima će svi polaznici moći da steknu neka nova znanja ili da usavrše dosadašnja. Sve ovo LFN radi sa idejom da podstakne građane da budu aktivni, konkurišu i svoje ideje ostvare.

Pratite LFN, uskoro više informacija.

*Aktivnost se sprovodi kao deo projekta „Za snažnije građansko društvo“, koji sprovodi Partners Global uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade Švajcarske putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).