Sjajno interesovanje stambenih zajednica za Info sesiju LFN

Povodom aktuelnog Konkursa za podršku stambenim zajednicama29. maja od 18 sati u Deli prostoru, tim Lokalne fondacije Niš razgovarao je sa predstavnicima stambenih zajednica. Prisutni su mogli da čuju odgovore na pitanja poput, koji su kriterijumi za ocenjivanje i šta se očekuje od podržanih grupa.

Filip Jovanović, direktor fondacije, i Nenad Stojanović, osnivač, istakli su da je jedan od ključnih elemenata zajednički rad i okupljanje zajednice oko ideje koju žele da sprovedu u delo, bilo da je to krečenje, uređenje prostora ispred stambene zgrade ili zajedničko druženje nakon realizovane akcije.

Konkurs je otvoren do 15. juna u 23.59č, a podršku će dobiti pet stambenih zajednica sa teritorije pet gradskih opština u Nišu, u iznosu od po 110.000 dinara po ideji. Svi zainteresovani mogu da pošalju prijave na mejl adresu info@fondacijanis.rs sa naznakom PRIJAVA NA KONKURS – KOMŠIJE ZA BOLJU ZAJEDNICU.

Tim LFN će i kroz ideje sugrađana koje budu pristigle imati prilike da sazna koje su potrebe i sa kojim problemima se suočavaju stambene zajednice. Podsetimo, u prethodnom periodu je LFN realizovala jednu javnu debatu i jednu fokus grupu, sa idejom da zajedno sa sugrađanima identifikuje probleme i izazove sa kojima se suočavaju stambene zajednice.

„Kroz inicijativu Komšije za bolju zajednicu želimo da zajedničkim radom građana i predstavnika lokalnih institucija, koje se bave unapređenjem lokalne stambene politike, pokrenemo proces definisanja adekvatne i sveobuhvatne stambene politike Grada Niša“, navodi Filip Jovanović, direktor fondacije.

*Ovaj materijal objavljen je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Za njegovu sadržinu odgovorna je iskljućivo Lokalna fondacija Niš i ona nipošto ne odražava stavove Evropske unije.