Ingsoftware i Lokalna fondacija Niš obeležili Svetski dan zaštite životne sredine akcijom Move to trash

Kompanija Ingsoftware i Lokalna fondacija Niš (LFN) zajedničkim snagama organizovali su eko akciju za Niš sa manje otpada pod nazivom Move to trash, a povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna.

Akcija čišćenja okupila je proteklog vikenda volontere iz kompanija Ingsoftware i Flow Ninja, kao i tim LFN u Spomen parku Bubanj, koji je popularno izletište Nišlija i jedan od najvažnijih spomenika u Nišu. Volonteri su očistili delove šume koja okružuje poznati spomenik Tri pesnice, a do kojih vode staze.

„Ovo je prva akcija koju smo pokrenuli pod ovim nazivom, a nadamo se ne i poslednja jer planiramo sa svakom narednom akcijom da okupljamo dodatne kompanije i volontere koji žele da daju svoj doprinos borbi za čistiji grad“, kažu iz kompanije Ingsoftware.

Akcije čišćenja su sjajan pokazatelj kako možemo da volimo grad u kome živimo i radimo, da zajedničkim snagama Niš može da postane grad sa manje otpada. Briga o prirodi i okruženju u kojem živimo jedan je od najboljih primera dobročinstva na delu.

„Nažalost, prilikom obilaska Bubnja pronašli smo mini deponije koje se nalaze tik uz staze, a do tih mesta je moguće doći kolima. Ljudi su tu bacali prepune kese smeća, dotrajale gume za automobile, šut i mnogo drugih stvari. Ovim putem apelujemo na sve sugrađane da smeće ne bacaju u prirodu, jer to nikome ne čini dobro i tako se ne brine o svom gradu“, poruka je iz LFN.

Akciju čišćenja podržala je i JKP Mediana koja je preuzela i odvezla prikupljeni otpad.

I u narednom periodu, Ingsoftware i LFN će partnerski organizovati nove akcije koje doprinose lokalnoj zajednici. Namera je da kroz različite aktivnosti pokažemo kako malim koracima možemo da stvaramo pozitivne promene i motivišemo ljude da pomognu razvoju Niša. 

***

Lokalna fondacija Niš na različite načine pruža podršku zajednici, kroz javne konkurse, kampanje prikupljanja sredstava za podršku formalnim i neformalnim grupama građana, kao i kroz zajedničke akcije sa kompanijama u Nišu.